Kan virtual reality de ouderwetse computer nog redden? 

In een ver verleden had iedereen er een in huis staan. De computer was ooit niet weg te denken uit ons huis. Nu is dit ouderwetse apparaat niet populair meer. Dat komt doordat er tablets en smartphones bij zijn gekomen. Met deze apparaten kan precies hetzelfde worden gedaan als met een computer, dus wordt de computer steeds minder verkocht. Sinds 2011 staat de verkoop van computers op een zeer laag niveau. Mensen die nog een computer gebruiken, schaffen niet snel een nieuwe aan. Er zijn namelijk weinig verbeteringen aan een nieuwe computer die nuttig zijn voor dagelijks gebruik. Als de oude het nog goed doet, kan deze net zo goed worden behouden. Toch is er nog hoop voor de computerindustrie. Virtual reality zou er wel eens voor kunnen gaan zorgen, dat er in de toekomst weer meer computers over de toonbank gaan.

Hoe zorgt virtual reality voor de verkoop van computers?

Virtual reality brillen worden gebruikt voor het kijken naar beelden in 3D. Het wordt gebruikt voor het kijken naar films en voor het spelen van games. Om deze games te kunnen spelen met een virtual reality bril is er een computer nodig met een aantal aanbevolen systeemvereisten. Deze zijn niet gering. Zo heeft een computer bij het kijken naar Oculus Rift een Intel i5-4590 of beter nodig en moet het minimaal over 8 GB RAM beschikken. Dan is er nog een eis qua video output en zijn er twee 3.0-poorten nodig. Vele oudere computers voldoen niet aan deze aanbevolen systeemvereisten. Ineens zijn de weinige hardware verbeteringen die een computer heeft ondergaan, wel belangrijk geworden. Om de nieuwste spellen met virtual reality te kunnen spelen, is het noodzakelijk om een nieuwe computer te kopen.

Virtual reality en augmented reality in de toekomst

Naast vitual reality is ook augmented reality een technologie waarbij de systeemvereisten van een nieuwe computer noodzakelijk zijn. Augmented reality is toegevoegde realiteit. Er worden met behulp van een computer elementen toegevoegd aan een beeld van de werkelijkheid. Zowel virtual reality als augmented reality hebben veel te bieden voor de toekomst. Het gaat hierbij om meer dan het spelen van games. Binnen fabrieken kan augmented reality arbeiders van een slimme bril voorzien, waarmee zij door middel van instructies hun werk sneller en beter kunnen verrichten. Virtual reality speelt een belangrijke rol in pretparken. Het geeft achtbanen een extra dimensie. Deze ontwikkelingen zullen zich nog verder uit gaan breiden in de toekomst. Er wordt een enorme omzet verwacht in de markt voor virtual en augmented reality. Daar kunnen ook computerfabrikanten van mee genieten. Zeker als zij het spel slim spelen. Zo zouden zij bijvoorbeeld een label kunnen gaan gebruiken. Daarop kan vermeld worden dat een computer virtual of augmented reality compatibele is.

Pin It on Pinterest

Share This