Virtual Reality van Lenovo met de Phab 2 Pro smartphone 

Lenovo, de Chinese fabrikant van met name consumentenelektronica en marktleider op het gebied van PC’s, zet flinke stappen in de markt voor mobiele telefonie. Ondanks dat de verkoop van mobiele telefonie een aandeel heeft van slechts 20% van de jaaromzet van het concern, heeft Lenovo toch besloten om als eerste producent een mobiele telefoon op de markt te introduceren die gebruik maakt van Google Tango, voorheen Project Tango.
Project Tango van Google
Met het ambitieuze Project Tango is de smartphone van Lenovo in staat om 3D-ruimtes te scannen en virtueel te navigeren. Het grote voordeel hiervan is dat er zodoende mogelijkheden worden gerealiseerd om augmented reality-elementen via de camera van de smartphone te tonen in de echte wereld.
Lenovo maakt Virtual reality bereikbaar
Uiteraard is het wel noodzakelijk dat de Phab 2 Pro de beschikking zou krijgen over de juiste technische specificaties om Virtual Reality functioneel te laten zijn. De smartphone heeft hiervoor dan ook de beschikking gekregen over een 16 megapixelcamera welke zich aan de achterzijde bevindt. Daarnaast is het toestel uitgerust met een speciale dieptecamera. Ook ontbreekt de bewegingstrackingcamera niet om de extra dimensie van Virtual Reality toe te voegen. De camerasensoren waarmee de Phab 2 Pro is uitgerust worden specifiek gebruikt om de omgeving te scannen. Deze camerasensoren zijn essentieel voor augmented reality bij het analyseren van de desbetreffende ruimte.
Tijdens de demonstratie door Google werd duidelijk wat de mogelijkheden zijn van de Phab 2 Pro. Zo zijn de aanwezige camera’s in staat om objecten zoals meubels en mensen te onderscheiden. De techniek zorgt niet alleen voor herkenning van vaste objecten maar kan bijvoorbeeld ook “zien” waar de muren staan en weet het ook de afmetingen van de objecten.
Frontcamera van 8 MP
Uiteraard ontbreekt ook de “gewone” frontcamera niet. Lenovo heeft gekozen voor een goede 8 megapixelcamera. Daarnaast is de Phab 2 Pro voorzien van een 4050 mAh-accu, volgens Lenovo goed voor 15 uur operationele tijd. Al met al geen onaardig apparaat. Wees nog wel geduldig, dit model zal pas in September in Amerika te koop zijn voor een prijs van circa 499 dollar. De introductiedatum voor de Nederlandse markt is nog niet bekend, net als de adviesverkoopprijs.

Pin It on Pinterest

Share This