Virtual reality bril zonder misselijkheid?

Met een virtual reality bril is het mogelijk in een andere wereld te zijn. Dat komt doordat de virtual reality bril ervoor zorgt dat de beelden bijna direct op het netvlies terecht komen. Daarnaast wordt de echte omgeving afgesloten doordat de bril de ogen volledig afdekt. Dat is natuurlijk een super mooie 3D ervaring, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Er zijn namelijk mensen die ziek worden van de bril.

Waarom maakt een virtual reality bril jeĀ misselijk?

Hoe kan het dat een virtual reality bril sommige mensen ziek maakt? Dat komt door het verschil in de waarneming van de echte wereld en wat er gezien kan worden met een virtual reality bril. Het evenwichtsorgaan herkent deze beelden niet, waardoor er virtual reality sickness ontstaat: misselijkheid, zweten, desoriƫntatie en vermoeidheid.

De oplossing tegen virtual reality sickness

Het lijkt erop dat er een oplossing is gevonden voor de pechvogels onder de virtual reality bril gebruikers. Door onderzoekers is namelijk ontdekt dat het op subtiele manier verkleinen van het gezichtsveld bij bewegingen in virtual reality, de ziekte kan voorkomen. In het gezichtsveld worden de gebruikelijke rechthoeken hierbij vervangen door rondjes. Hierdoor werden testpersonen niet meer ziek. Een van de onderzoekers, die zelf ook ziek werd van de bril, vindt het belangrijk dat iedereen zich goed kan voelen bij het dragen van de bril, omdat de bril in de toekomst nog meer bekendheid zal krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This