CES Asia: Virtual en Augmentend reality wacht nog steeds op killer content 

Voor veel bedrijven is de CES Asia een evenement waarbij bedrijven hun laatste producten en technologieën kunnen laten zien aan consument technologie industrie leidinggevenden, internationale kopers, de wereldwijde media en een gelimiteerd aantal consumenten uit China. Op dit moment is China een snel groeiende plek als het aankomt tot innovatie en de CES Asia reflecteert het snel veranderende landschap van consumenten technologie. Experts denken dan waar China leidt, de rest snel zal volgen.

De focus van de CES Asia dit jaar was gericht op drie grote thema’s: verbinding, innovatie en The Internet of things. Maar desondanks stolen voorname Virtual en Augmented reality de show dit jaar. Zo liet met de mogelijkheden zien met simulatie spellen als Flight simulator en 4k displays met de Pimax Booth. Een ander punt dat duidelijk naar voren kwam tijdens de show was dat content koning is als het aankomt tot virtual en augmented reality.

De toepassingen van Virtual en Augmented reality

Het Chinese VR bedrijf Pico gebruikte zijn plek dit jaar om de combinatie van VR headsets met flight simulator games te laten zien. Zu Kunlun, vice president van Pico zei tijdens de CES Asia: “Om VR populairder te maken is content het belangrijkste. Maar als je kijkt naar de grote platforms en merken die investeren in deze gebieden, deze hebben erg agressieve strategieën.”

Augmented reality was de andere grote trendzetter op de show. Zo zou het Chinese bedrijf Shadow Creator zijn Augmented reality glasses aankondigen. De CEO van het bedrijf, Sun Li, ziet veel mogelijkheden in de toepassing van augmented reality. Zo zou het de technologie markt over kunnen nemen en veel apparaten kan vervangen. Ook zei Sun Li dat “Augmented Reality kan zoveel meer kan bieden ten aanzien van VR in hoe mensen de wereld ervaren. Het kan daarnaast goed worden toegepast in verschillende industrieën als educatie, onderhoud, logistiek en medicatie.”

Veel technologie experts vinden echter dat het grote publiek nog steeds moet worden overgehaald om meer technologie te gaan gebruiken in het dagelijkse leven. Zo denkt Jason Low, tech industrie analist by Canalys: “Er zijn veel uitdagingen zo richten veel VR bedrijven richten zich voornamelijk op de consumenten markt, wat voornamelijk omvat kan worden als games en videos. Maar als je het hebt over augmented reality, zijn er meestal niet veel toepassing mogelijkheden voor de normale consument. Zo zal de gemiddelde consument niet veel gebruik kunnen vinden voor een bril met een camera.”

Pin It on Pinterest

Share This