Startup Fest Europe van start in Amsterdam

Afgelopen dinsdag was prins Constantijn aanwezig in Amsterdam tijdens het Startup Fest Europe. Het evenement speelde zich af in de Beurs van Berlage en aantal grote namen waren hier aanwezig. Prins Constantijn heeft tijdens zijn bezoek aan het evenement gebruik gemaakt van een Samsung Gear VR en een achtbaan simulator. Tijdens de wilde achtbaanrit maakte de prins zelf een virtuele looping en hing hij enkele seconden op z’n kop.

Het evenement is er om investeerders te koppelen aan een startup. Er worden tijdens het festival meerdere presentaties gegeven van startups en de eerste was via een VR bril te volgen.

Amerikaanse CEO’s

Naast prins Constantijn waren er nog een paar andere grote namen aanwezig in Amsterdam. Zo bracht Tim Cook zijn eerste bezoek aan ons kikkerlandje. De Apple-CEO gaf onder andere uitleg over wat Apple kan beteken voor startups, ook zei hij wat Apple op dit moment doet voor startups. Niet alleen de Apple-CEO was aanwezig tijdens dit evenement. Ook oud-Google-CEO Eric Schmidt was aanwezig. De voorzitter van Alphabet (moederbedrijf van Google) liet weten dat Google veel jonge en goede Europese programmeurs aanneemt. Door het gebrek aan goede startups in Europa neemt Google het heft in handen door de net afgestuurde programmeurs aan te nemen. Ook zei hij dat de universiteiten in de Verenigde Staten veel meer financiële middelen hebben in vergelijking met de Europese universiteiten.

Het Startup Fest Europe duurt nog tot 28 mei.

Pin It on Pinterest

Share This