Virtual Reality (VR) komt naar de viering van Star Wars volgende maand.

Terwijl The Force Awakens de wereld met snelle vaart verovert, en Rogue One in aantocht is, zijn wij allen reeds in een Star Wars mood. En gelukkig is VR dit ook.

15 tot 17 juli

Daarmee is de technische start gemaakt om aanwezig te zijn op de officiele viering van Star Wars in Londen volgende maand. The Industrial Light and Magic Experience Lab (ILMxLAB) zal Star Wars: Trail on Tatooine voorstellen in het Excel Exhibition Center, en dit van 15 tot 17 juli. Deze zal lopen op de HTC-Vive. De beknopte VR-ervaring startte vroeger dit jaar bij GDC. Gepland tussen Return of the Jedi en het vervolg op vorig jaar, kan je de rol verder opnemen van een Jedi leerling onder de persoonlijke coaching van Luke Skywalker.

Zoals de naam doet vermoeden, speelt deze ervaring zich af op de zandduinen van Tatooine en komen legendarische Star Wars ruimteschepen en figuren zoals R2-D2 en the Millenuum Falcon tot leven in VR. Je krijgt zelfs een lichtsabel om te hanteren. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het laatste deel één van de coolste momenten is die je in VR kan beleven: onze kinderdromen worden werkelijkheid. Het is vrij kort en begint traag. Dus proef er volgende maand op het evenement van. Hoogstwaarschijnlijk zal je er lang voor moeten aanschuiven.

Maar dat is niet alles op gebied van VR waarop je je mag verheugen tijdens de Star Wars viering. ILMxLab zal jou ook een uitgebreid inzicht geven in hun werk via een speciaal scherm. Dit wordt vast een fascinerende sessie: het Lab werkt aan verschillende veelbelovende VR-projecten die hopelijk snel tot een commerciële launch zullen leiden. Nochtans experimenteren zij ook met andere technologieën om fans nog dieper in het Star Wars universum onder te dompelen.

Meerde projecten

Voor andere Star Wars projecten weten we dat Sony en EA werkt aan een Star Wars: Battlefront VR-ervaring voor Playstation VR. Dit zal waarschijnlijk geen full VR-game worden. Wanneer deze op de markt komt, is nog een gok, maar hopelijk is dit binnenkort.

Pin It on Pinterest

Share This