Samsung denkt dat de toekomst van bedtijd verhalen wellicht in Virtual Reality zit.

Is er een mogelijkheid in de nabije toekomst dat families met elkaar kunnen communiceren door middel van virtual reality headsets? Misschien is dat zo’n raar idee nog niet, kinderen kunnen met een VR geheel nieuwe werelden en verhalen op een prachtige manier ervaren. Vooral als de kinderen is een stadia zijn dat ze maar niet in slaap willen vallen. Zo kunnen de meeste kinderen er wel wat van al het aankomt tot bijvoorbeeld kussens gevechten, bed springen of eindeloos vragen blijven stellen. Het team van Samsung heeft hiervoor misschien een oplossing bedacht. En dit hebben ze in een app genaamd Bedtime VR Stories verstopt. Volgens hun “combineert het de laatste technologie in Virtual Reality met de kracht en emotie van traditionele storytelling”. Dit concept klinkt op dit moment misschien nog vreemd, maar als je erover nadenkt helemaal niet zo’n gek idee.

Samsung suggereert niet dat ouders zo snel mogelijk moeten overschakelen naar virtual reality. In plaats daarvan is het concept meer bedoeld voor ouders die niet altijd de kans hebben om hun kinderen een verhaal te vertellen. Dit biedt opties als ze ergens anders leven of veel moeten reizen voor hun werk. De huidige prototypes maken gebruik van Samsung’s eigen VR headsets en wordt momenteel uitgetest door verschillende families in Engeland. Em om het in Samsung’s eigen woorden uit te leggen; “Ouders zullen de mogelijkheid hebben hun kinderen een verhaal te vertellen als geen ander, waarbij de ouders en het kind naar een andere werelden en sterrenstelsels kunnen afreizen en kunnen praten met bijvoorbeeld dinosauriërs, prehistorische dieren of robots”. Het maakt hierbij niet uit hoever het kind en de verteller van elkaar afzitten, ouders zullen de mogelijkheid hebben een speciaal moment met hun kind te ervaren.

Door VR technologie te gebruiken kunnen de ouders het kind een verhaal vertellen alsof ze in dezelfde ruimte zijn. Samsung heeft al één verhaal online gepubliceerd genaamd “Most wonderful place to be”. Deze video laat zien hoe het gehele concept ongeveer in zijn werking gaat. Er zijn natuurlijk nog wel obstakels als het aankomt tot de technologie. Zo stelt het dat één van de ouders over een Gear VR moet beschikken en het kind een Google Cardboard headset. Ook loopt er nog altijd de discussie of kinderen wel aangemoedigd moeten worden VR headsets te gebruiken. Zo zei Samsung in 2014 nog dat ze het niet aanraden een Gear VR te laten gebruiken door kinderen. Hiermee bedoelden ze voornamelijk kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Hoewel dit misschien niet van toepassing is bij de Google Cardboard, is het ook bij de ouders wel de vraag of VR wel goed aanschakel met ouders die niet erg bekend zijn met het medium. En het is natuurlijk ook maar de vraag of bedtijd verhalen wel zo goed past bij pubers of jong volwassenen.

Pin It on Pinterest

Share This