Google en IMAX gaan samen voor de Jump VR camera met cinema-quality.

Tijdens de tweede dag van hun Virtual Reality (VR) conferentie presenteerde Google een aantal van hun nieuwe partners voor hun Jump VR platform. YI Technologies, een Chinese producent van digitale camera’s, start de productie van een actiecamera voor Jump. IMAX gaat samen met Google een cinema-quality VR camera ontwikkelen. IMAX vertelt dat ze een gespecialiseerd team van ingenieurs en cameraspecialisten inzetten om samen met Google een high-resulution camera te ontwerpen. Ze beginnen hiervoor from scratch en gebruiken de technologie die bijvoorbeeld Zack Snyder, J.J. Abrams en Christopher Nolan ook gebruikten.

GoPro’s Jump camera’s

Veiligheidshalve zeggen ze dat deze camera buiten het budget van de gewone gebruiker valt. Maar GoPro, die als eerste hardware-partner voor Jump aangekondigd werd op de I/O van vorig jaar, zal eveneens meer van zijn Odyssey units op de markt gooien.

De YouTube ruimtecreator in New York en LA zal nu uitgerust zijn met GoPro’s Jump camera’s, waarmee elke professionele vlogger high-quality VR content kan creëren.
Google gaf bijkomende informatie over de mediapartners die al zaken met de Jump camera’s ontwierpen. Discovery Networks, Paramount Pictures en The New York Times zijn één van de enkele gelukkigen die reeds toegang kregen tot deze hardware. Jump bevat zowel de camera-uitrusting als de software die alle camera’s synchroniseert en het beeldmateriaal van elke camera samenbrengt in één beeld en daarna compileert tot een bruikbare 360° file.

Nieuwe app van YouTube

Voor de Daydream compatible telefoons die deze herfst uitkomen, zal YouTube een nieuwe app hebben die aangepast is voor VR. Met deze app zullen gebruikers VR clips in full 3D kunnen ervaren. Dit is een stap verder dan de live 360° video met directional (gericht) geluid die YouTube vorige maand aankondigde. Het zal zonder twijfel het platform zijn voor high-end VR films die door de vroegere Jump platform partners zijn gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This