Google start verkoop lichtgewicht VR headsets buiten de V.S.

 

Na Facebook en Samsung, waagt Google de sprong naar de Virtual Reality (VR). Ze hebben een eigen afdeling VR opgericht en boekten hun eerste resultaten met Cardboard VR viewers voor Android phones.

Google Cardboard gestart in Mountain View

Donderdag startte Mountain View, in California gebaseerd, de verkoop van Cardboard viewers in Canada, de U.K., Frankrijk en Duitsland.

Google gebruikt hiervoor “cardboards”, letterlijk “karton” om gemakkelijk en goedkoop zijn VR technologie op Android phones aan de man te brengen.

Partnership met The New York Times 

In oktober ging Google een partnership aan met The New York Times. Een miljoen lezers kreeg een gratis Cardboard viewer toegestuurd zodat ze VR documentaires konden kijken die door de New York Times gemaakt waren. In januari verkondigde Google vijf miljoen Cardboard viewers geleverd te hebben, en dit enkel in de U.S.

Google hoopt duidelijk om dit succes ook in andere landen te realiseren. Volgens Android Police zal een Cardboard in Canada 20 CAD, in de U.K. 15£ en in Frankrijk en Duitsland 20€ kosten. Ook volgens hen zou Google een nieuwe, standalone VR headset aan het ontwikkelen zijn. Bij VirtualRealityBril.com besteld u ze al vanaf € 9,95!

Niet zonder reden mikken zowel Google, Facebook, Samsung als andere ondernemingen op de VR markt. Deze afzetmarkt zou, volgens Digi-Capital, tegen 2020 goed zijn voor een geschatte 150 miljard dollar.

Facebook heeft reeds zijn Ocultus Rift VR op de markt, die 600$ kost en een opgedreven PC vereist om te functioneren. Ook Apple zou in dit domein willen stappen en hebben daarvoor eerder dit jaar een hooggeschoolde specialist in VR aangeworven.

 

Pin It on Pinterest

Share This