Met Virtual Reality je eerste werkdag beleven

Uitzendorganisatie Timing gaat in zijn zoektocht naar de juiste kandidaten voor openstaande functies aan de slag met Virtual Reality. In een speciaal ontwikkelde Virtual Reality omgeving kunnen kandidaat en opdrachtgever voortaan op afstand een eerste kennismaking hebben of een voorproefje geven van een eerste werkdag. Volgens de commercieel directeur van Timing, Paul Haarhuis, zal dit zowel tijd besparen als de kans op een goede match vergroten.

Virtueel de werkvloer op

Timing gaat de nieuwe Virtual Reality methode voor het eerst gebruiken samen met logistiek dienstverlener Bleckmann in Oldenzaal. Kandidaten kunnen in een Virtual Reality versie de werkvloer op afstand doorlopen en verkennen. Daartegenover staat dat de werkgever al in een eerste ronde kan kijken hoe de kandidaten zich op de werkvloer verplaatsen en op potentiĆ«le veiligheidsrisico’s reageren. “Door het kijkgedrag te analyseren, kunnen we het reactievermogen van de flexkracht beoordelen” aldus Haarhuis.

Goede indrukken

“Beide partijen willen een goede eerste indruk maken en krijgen” volgens Haarhuis en Virtual Reality kan beide partijen hierbij helpen. Doordat de Virtual Reality beelden werkzoekenden 360 graden onderdompelen in de nieuwe werkomgeving kan de sfeer aldaar echt goed ervaren worden. De werkgever kan volgens Haarhuis observeren hoe de kandidaat met de omgeving omgaat en zo “het kaf van het koren scheiden”.

Meer dan Rondleidingen

De Virtual Reality omgevingen die door Timing zijn ontwikkelt worden ook voor andere doeleinden gebruikt dan rondleidingen, zoals inwerken en trainingen bij de bedrijven. In een meer interactieve Virtual Reality omgeving dan bij de sollicitaties kunnen opdrachten uitgevoerd worden en kunnen ze op afstand kennis maken met regels en veiligheidsvoorschriften op de werkvloer. “Bij een traditionele rondleiding moeten onze opdrachtgevers vaak grote groepen nieuwe medewerkers door de organisatie begeleiden” stelt Haarhuis “dat kost tijd en is voortaan niet meer nodig.”

Pin It on Pinterest

Share This