Het dagboek van Anne Frank in Virtual Reality 

Waarom Anne Frank’s dagboek in Virtual Reality omzetten?

Anne Frank’s verhaal is het bekendste ooit. Door deze virtual reality (VR) film kan het publiek dit verhaal ervaren zoals nooit tevoren. Producer Jonah Hirsch en regisseur Danny Abrahms werken aan hun nieuwe film over Anne Frank. Door middel van VR technologie zal deze de geschiedenis herscheppen en teruggaan naar begin jaren ’40. De kijkers krijgen het gevoel aanwezig te zijn in de schuilplaats van Anne Frank en de anderen die zich verscholen voor de Nazi’s.

Wat maakt deze film zo speciaal?

“Je wordt in deze film ondergedompeld in iemands tijd en ruimte, tussen de mensen en beleeft het moment zoals nooit tevoren mogelijk was (VR),” zegt Abrahms, schrijver en director van de film. Onderstaande foto is een vroeg ontwerp van de kamer waar Anne meer dan twee jaar leefde. Zelfs haar dagboek is duidelijk te zien.

Waarom dergelijke film?

De film “Anne” komt snel na het succes van Hirsch’s VR film Wright Brothers. Deze toonde de weg die Wilbur en Orville Wright aflegden naar de eerste bemande vlucht. “VR is voor mij een nieuwe, verbazingwekkende tool die het voor de kijkers mogelijk maakt zich in te leven in personen en gebeurtenissen zoals nooit tevoren,” voegt Abrahms toe. “Ik wou een VR beleving creëren die de kijkers in contact brengt met wat ontegensprekelijk de grootste gebeurtenis is in de geschiedenis (Wereldoorlog II / De Holocaust) en ik kon geen betere manier vinden om dit onderwerp uit te werken dan door middel van het verhaal van Anne Frank.”

Pin It on Pinterest

Share This