Octrooi suggereert mogelijke AR bril van Magic LeapĀ 

Een octrooi, werd goedgekeurd door het Office voor patenten en gebruiksrechten in de Verenigde Staten, geeft een model weer van een bril voor augmented reality dewelke werd ingediend door Magic Leap.

Het octrooi dat werd goedgekeurd, een zogenaamd design patent, gaat over de vorm en niet over een of andere technische innovatie. Dit staat in Nederland bekend als ‘modelrecht’. In het octrooi wordt een model voorgesteld voor het head mounted device. Dit bevindt zich zowat tussen een skihelm en soort vizier wat aan de voorkant van motorhelmen zit. Het materiaal waaruit dit vizier werd vervaardigd werd niet toegelicht in het octrooi.

Augmented Reality door Magic Leap

Quartz, een internettijdschrift, wijst er op dat het model nog kan wijzigen. De weergegeven stippellijnen in een design patent vallen namelijk niet onder het vastgelegde beeld. Magic Leap heft al een aantal investeringsrondes achter de rug en wist zo al 1,3 miljard dollar te verzamelen bij onder meer Google, Alibaba en Qualcomm.

Een octooiaanvraag, die reeds in januari 2015 plaatsvond, warden enkel toepasiingen van de AR bril toegelicht. Die hmd van toen leek meer op een gewone bril. Zulk design deed vermoeden dat het zou gaan om een bril die niet zou misstaan bij dagdagelijks gebruik. Magic Leap postte al wat instructievideo’s maar tot nu was het design van de AR bril onbekend. Nu zou al een tipje van de sluier kunnen zijn opgelicht.

Er waren reeds vermoedens dat Magic Leap plannen had voor een variant op de Google Glass Plus. Uit het design patent kan echter opgemaakt worden dat het om een volwaardige AR set gaat. Ook Micorsoft heft een AR project met de Hololens. Deze is voorlopig enkel toegankelijk voor ontwikkelaars.

Pin It on Pinterest

Share This