13 oktober: Playstation VR wordt uitgebracht door Sony 

Op 13 oktober brengt Sony zijn Playstation VR-bril op de markt, aldus een recente aankondiging. Deze komt zowel in Europa als de VS uit. De prijs zal 399 Euro zijn voor de bril apart. Samen met een camera en 2 Move-controllers zal hij 499 Euro kosten.
Eveneens werd aangekondigd dat er 50 games moeten beschikbaar zijn, en dit tegen het einde van dit jaar, hetgeen al bevestigd was op de Game Developers Conference in maart. Toen sprak men van Battlefront-game. Nu bevestigt men dat het om Star Wars Battlefront gaat: X-Wing VR Mission. Hierin bestuurt men een X-Wing in de rol van de piloot.

Verschillende games

Bij het uitbrengen zal ook Batman Arkham VR (Rocksteady) voor de PlayStation VR voorhanden zijn. Eveneens is het doel dat Resident Evil 7 (release in januari) kan gespeeld worden met de bril. Als laatste aankondiging vertelt Sony dat er eveneens een Final Fantasy XV-fps komt voor de PSVR.
Voor dit platform zijn ook nog games zoals Bound, RIGS Mechanized Combat en Bass Drop geschikt. Bij RIGS Mechanized Combat kan de speler mechs besturen die in verschillende klassen zitten. Bound heeft als doel verschillende platform-levels te behalen door middel van dansbewegingen.
Over PlayStation 4 Neo heeft Sony zich niet uitgesproken. Sony bevestigde vroeger al, voor de E3, dat de informatie gepresenteerd zal worden na de gamebeurs.

Pin It on Pinterest

Share This